Om oss

Om oss

 

Affärsidé

Vi på Unimet har flera års erfarenhet inom skräddarsydd tillverkning av produkter i aluminium, stål och rostfritt. Vi erbjuder metallkonstruktion som komponenter till produkt eller för leverans till kund. Vi har idag en bred kundgrupp med många olika produkter och tjänster. Vi erbjuder allt från konstruktion till tillverkning, ytbehandling och montage.

 

Vision

Med vår unika kompetens och höga kvalitet är Unimet det självklara valet när våra kunder behöver hjälp med problemlösning och småskalig produktion.

 

Vi på Unimet hjälper våra kunder att bli ännu starkare!

 

Kontakta oss

Historia

 

I början av 1968 i Södra Dalarna, Avesta, växte ett företag med namnet Essbe Teknik fram. Företaget riktade till en början in sig på kontorstransportörer och rörpostanläggningar. Essbe Teknik breddar sina kunskaper och kompetens under årens gång och börjar även tillverka kassalådor och eldrivna vagnar.  Företaget slås ihop med Avestavagnen 2006 som tillverkar vagnar och kranar till ATV. Företaget tar namnet Unimet AB 2010 och sedan 2020 ingår Unimet AB i Exectric koncernen som även äger Ele Engineering AB och Ele Manufacturing. Idag har vi 30 kompetenta medarbetare i våra lokaler i Avesta och vi fortsätter att utvecklas och växa inom vårt område!