Om oss

Om oss

 

Vår verksamhet

Vi på Unimet har många års erfarenhet av skräddarsydd utveckling och tillverkning av produkter i aluminium, stål och rostfritt. Genom åren har vi hjälpt våra kunder med produktutveckling av nya produkter samt att vidareutveckla befintliga produkter.

Vi är experter på metallkonstruktion, svetsning, ytbehandling och montering av olika slag och har idag en bred kundgrupp för vilka vi tillverkar många olika typer av produkter i små serier.

Med vår strategiska placering i södra Dalarna, vår flexibla maskinpark och korta ledtider är vi en perfekt partner för dig som eftersträvar svensk kvalitet och kontroll på dina leveranser.

Vi är stolta över att all vår tillverkning sker av våra kompetenta medarbetare i egna lokaler i Avesta!

 

Vår vision

Med vår unika kompetens och höga kvalitet är Unimet det självklara valet när våra kunder behöver hjälp med problemlösning och småskalig produktion.

Vi på Unimet hjälper våra kunder att bli ännu starkare!

 

Kontakta oss

Vi på Unimet är stolta över vår kompetenta personal som gör det möjligt att dagligen leverera högkvalitativa produkter till våra kunder!

 

Våra medarbetare:

Namn: Tobias

Laserskärning, bockning

Namn: Birk

Prep

Namn: Yazan

Avestavagnen montering

Namn: Peter

Laserskärning

Namn: Abdi

Svetsare

Namn: Conny

Svetsare

Namn: Steve

Svetsare

Namn: Roman

Svetsare

Namn: Holger

Svetsare

Namn: Simon

Svetsare

Namn: Mussie

Svetsare

Historia

 

Unimets historia startar år 1968 i Avesta i södra Dalarna med företaget Essbe Teknik. Från början riktade Essbe Teknik in sig på tillverkning av kontorstransportörer och rörpostanläggningar. Vartefter tiden gick breddade vi våra kunskaper och utvecklade flera nya produkter.

År 2006 slås Essbe Teknik ihop med Avestavagnen, en tillverkare av ATV-vagnar. Företaget blir år 2010 Unimet AB och har sedan des lagt fokus på produktionsutveckling och produktion av en mängd olika produkter. Sedan 2020 ingår Unimet AB i företagskoncernen Exectric koncernen som även inkluderar Ele Engineering (i Västerås, Borlänge, Sundsvall) och Ele Manufacturing (i Edsbyn).

Idag har Unimet 30 kompetenta medarbetare i Avesta och fortsätter att utvecklas och växa inom utveckling och småskalig serieproduktion av metallkomponenter!